Gluteenittomat Luciapullat
Joulu

Gluteenittomat Luciapullat

Arviot

(5 votes)

(5 votes)

Ihanat pehmeät pikkupullat!

  • Valmistusaika
    60 min
  • Annosmäärä
    n.12 kpl
  • Vaikeusaste
    Keskitasoa
Tallenna resepti

Valmista näin Semper Gluteenittomalla jauhoseoksella

  1. Sekoita kulhossa Pofiber perunakuitu, psyllium, siirappi, suola, sahrami, hiiva ja kananmuna. Lisää seoksen kädenlämmin (n. 37 °C) maito ja sekoita kauhalla. Anna turpoa 10 min.

  2. Lisää sulatettu voi. Säästä jauhoseoksesta 2 rkl jauhetta ja lisää loput muiden ainesten sekaan. Työstä taikinaa muutama minuutti kunnes se on sileä ja notkea. Paras tulos saadaan taikinasekoittimella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Annan taikinan kohota 25-30 min.

  3. Lisää seokseen rusinat ja työstä taikinaa hetki kauhalla, jotta siinä oleva ilma poistuu.

  4. Levitä säästämääsi jauhoa taikinan päälle ja kaada jauhotulle pöydälle. Työstä taikinaa hetken taittamalla sitä muutaman kerran. Tee taikinasta paksu tanko ja leikkaa tasakokoisiksi annospaloiksi (20 kpl).

  5. Pyöritä palat pikkupulliksi ja kohota leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä n. 30-40 min. liinan alla. Käytä mahdollismman vähän jauhoja, jotta pinnasta ei tule kuiva. Voit käyttää käsiesi voiteluun myös vettä tai ruokaöljyä, jotta kädet eivät takerru taikinaan.

  6. Voitele munalla tai vedellä ja ripottele halutessasi pinnalle raesokeria. Paista 220 °C:ssa uunin keskiritilätasolla n. 10-12 min (kunnes pinta on kauniin värinen).

Valmista näin Semper Hienolla jauhoseoksella

  1. Sekoita kulhossa Pofiber-perunakuitu, psyllium, siirappi, suola, sahrami, hiiva ja kananmuna. Lisää seoksen kädenlämmin (n. 37 °C) maito ja sekoita kauhalla. Anna turpoa 10 min.

  2. Lisää sulatettu voi. Säästä jauhoseoksesta 2 rkl jauhetta ja lisää loput jauhoista sekä leivinjauhe muiden ainesten sekaan. Työstä taikinaa muutama minuutti kunnes se on sileä ja notkea. Paras tulos saadaan taikinasekoittimella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Annan taikinan kohota 10 min.

  3. Lisää seokseen rusinat ja työstä taikinaa hetki kauhalla, jotta siinä oleva ilma poistuu.

  4. Levitä säästämääsi jauhoa taikinan päälle ja kaada jauhotulle pöydälle. Työstä taikinaa hetken taittamalla sitä muutaman kerran. Tee taikinasta paksu tanko ja leikkaa tasakokoisiksi annospaloiksi (20 kpl).

  5. Pyöritä palat pikkupulliksi ja kohota leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä n. 20 min. liinan alla. Käytä mahdollisimman vähän jauhoja, jotta pinnasta ei tule kuiva. Voit käyttää käsiesi voiteluun myös vettä tai ruokaöljyä, jotta kädet eivät takerru taikinaan.

  6. Voitele munalla tai vedellä ja ripottele halutessasi pinnalle raesokeria. Paista 220 °C:ssa uunin keskiritilätasolla n. 10-12 min (kunnes pinta on kauniin värinen).

    Vinkki! Sahrami sopii jouluun, mutta sen asemasta pullan mausteeksi voi valita esim. kardemummaa.

Reseptissä on käytetty:
gluteeniton jauhoseos

GLUTEENITON JAUHOSEOS

gluteeniton hieno jauheseos

HIENO JAUHOSEOS