Gluteenittomat Luciapullat
Arviot
(5 votes)
(5 votes)
Ihanat pehmeät pikkupullat!
Valmistusaika
60 minAnnosmäärä
n.12 kplVaikeusaste
Keskitasoa
Valmista näin Semper Gluteenittomalla jauhoseoksella
Sekoita kulhossa Pofiber perunakuitu, psyllium, siirappi, suola, sahrami, hiiva ja kananmuna. Lisää seoksen kädenlämmin (n. 37 °C) maito ja sekoita kauhalla. Anna turpoa 10 min.
Lisää sulatettu voi. Säästä jauhoseoksesta 2 rkl jauhetta ja lisää loput muiden ainesten sekaan. Työstä taikinaa muutama minuutti kunnes se on sileä ja notkea. Paras tulos saadaan taikinasekoittimella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Annan taikinan kohota 25-30 min.
Lisää seokseen rusinat ja työstä taikinaa hetki kauhalla, jotta siinä oleva ilma poistuu.
Levitä säästämääsi jauhoa taikinan päälle ja kaada jauhotulle pöydälle. Työstä taikinaa hetken taittamalla sitä muutaman kerran. Tee taikinasta paksu tanko ja leikkaa tasakokoisiksi annospaloiksi (20 kpl).
Pyöritä palat pikkupulliksi ja kohota leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä n. 30-40 min. liinan alla. Käytä mahdollismman vähän jauhoja, jotta pinnasta ei tule kuiva. Voit käyttää käsiesi voiteluun myös vettä tai ruokaöljyä, jotta kädet eivät takerru taikinaan.
Voitele munalla tai vedellä ja ripottele halutessasi pinnalle raesokeria. Paista 220 °C:ssa uunin keskiritilätasolla n. 10-12 min (kunnes pinta on kauniin värinen).
Valmista näin Semper Hienolla jauhoseoksella
Sekoita kulhossa Pofiber-perunakuitu, psyllium, siirappi, suola, sahrami, hiiva ja kananmuna. Lisää seoksen kädenlämmin (n. 37 °C) maito ja sekoita kauhalla. Anna turpoa 10 min.
Lisää sulatettu voi. Säästä jauhoseoksesta 2 rkl jauhetta ja lisää loput jauhoista sekä leivinjauhe muiden ainesten sekaan. Työstä taikinaa muutama minuutti kunnes se on sileä ja notkea. Paras tulos saadaan taikinasekoittimella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Annan taikinan kohota 10 min.
Lisää seokseen rusinat ja työstä taikinaa hetki kauhalla, jotta siinä oleva ilma poistuu.
Levitä säästämääsi jauhoa taikinan päälle ja kaada jauhotulle pöydälle. Työstä taikinaa hetken taittamalla sitä muutaman kerran. Tee taikinasta paksu tanko ja leikkaa tasakokoisiksi annospaloiksi (20 kpl).
Pyöritä palat pikkupulliksi ja kohota leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä n. 20 min. liinan alla. Käytä mahdollisimman vähän jauhoja, jotta pinnasta ei tule kuiva. Voit käyttää käsiesi voiteluun myös vettä tai ruokaöljyä, jotta kädet eivät takerru taikinaan.
Voitele munalla tai vedellä ja ripottele halutessasi pinnalle raesokeria. Paista 220 °C:ssa uunin keskiritilätasolla n. 10-12 min (kunnes pinta on kauniin värinen).
Vinkki! Sahrami sopii jouluun, mutta sen asemasta pullan mausteeksi voi valita esim. kardemummaa.