Gluteeniton Joululimppu
Arviot
(1 votes)
(1 votes)
Tämä ”saaristolaistyylinen”, mausteinen limppu sopii täydellisesti joulun herkkupöytään ja mikä parasta, se sopii moneen ruokavalioon. Lisää limpun päälle vain sipaisu voita ja esim. graavisuolattua lohta ja makunautinto on valmis. Leipä on todella helppo tehdä, joten rohkeasti vaan kokeilemaan.
Valmistusaika
n. 45 min leipomiseenAnnosmäärä
2 leipääVaikeusaste
Keskitasoa
Valmista näin
Mittaa olut ja piimä mikron kestävään astiaan ja lämmitä seos reilusti kädenlämpöiseksi.
Sekoita joukkoon siirappi.
Mittaa kulhoon: 2 dl Semper Karkeaa -jauhoseosta, kuivahiiva, psyllium, suola sekä jauhetut fenkolin- ja kuminansiemenet (jauhaminen onnistuu esim. mortellissa). Lisää seos nesteeseen ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan seistä pari minuuttia.
Sekoita loput kuivat aineet (huom. jauhoa enää n. 4 dl) ja lisää kuivat aineet taikinaan kolmessa osassa. Sekoita tasaiseksi esim. sähkövatkaimella taikinakoukuilla.
Lisää lopuksi vielä sulaneet puolukat ja sekoita.
Voitele kaksi leipävuokaa (vetoisuus n. 1 litraa). Jaa taikina vuokiin tasaisesti (n. puoleen väliin vuokaa) ja peitä vuoat liinalla.
Anna kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa vähintään tunnin ajan.Lämmitä uuni 160 °C:een, jos paistat kiertoilmalla tai 175 °C:een, jos paistat tasalämmöllä.
Paista leipiä uunin alatasolla n. 55 minuuttia.Sekoita vesi ja siirappi. Voitele leivät huolellisesti vesi-siirappiseoksella pinnalta paistamisen puolessa välissä ja uudestaan, kun otat ne pois uunista.
Anna leipien jäähtyä vuoissaan n. tunti. Kumoa ne sitten leivinpaperille, peitä liinalla ja anna jäähtyä loppuun.
ja Nauti.
Kuva ja resepti: Amanda leipoo