Gluteeniton piiraspohja ja kaksi juustotäytettä
Arviot
(18 votes)
(18 votes)
Juustopiirakka sopii vierastarjoiluksi. Kun haluat tarjota piiraan erityisen juhlavasti, koristele se ennen tarjoilua aromikkaalla rucolalla, tuoreilla tomaateilla ja vaikkapa prosciutto-kinkulla.
Valmistusaika
1 hourAnnosmäärä
6 palaaVaikeusaste
Helppo
Valmista näin
Laita uuni lämpiämään 225°C:een.
Piiraspohja:
-
Sekoita kaurahiutaleet ja jauhoseos. Murusta voi jauhojen joukkoon ja lisää vettä. Työstä taikinaksi. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija n. 24 cm).
-
Paista uunissa 225°C:ssa n. 10 minuuttia
-
Laske uunin lämpötila n. 200°C:een.
-
Täyttäminen:
-
Vatkaa muna, kerma, maito ja haluamasi mausteet esim. ripaus pippuria kulhossa.
-
Ripottele juusto esipaistetun piiraspohjan päälle ja lisää muna-kerma-maitoseos päälle.
-
Paista uunin keskiosassa valmiiksi n. 25–30 min., kunnes piiraan pinta on kauniin värinen.
-