Gluteeniton piiraspohja ja kaksi juustotäytettä
Helppo ateria

Gluteeniton piiraspohja ja kaksi juustotäytettä

Arviot

(18 votes)

(18 votes)

Juustopiirakka sopii vierastarjoiluksi. Kun haluat tarjota piiraan erityisen juhlavasti, koristele se ennen tarjoilua aromikkaalla rucolalla, tuoreilla tomaateilla ja vaikkapa prosciutto-kinkulla.

  • Valmistusaika
    1 hour
  • Annosmäärä
    6 palaa
  • Vaikeusaste
    Helppo
Tallenna resepti

Valmista näin

  1. Laita uuni lämpiämään 225°C:een.

  2. Piiraspohja:

    1. Sekoita kaurahiutaleet ja jauhoseos. Murusta voi jauhojen joukkoon ja lisää vettä. Työstä taikinaksi. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija n. 24 cm).

    2. Paista uunissa 225°C:ssa n. 10 minuuttia

    3. Laske uunin lämpötila n. 200°C:een.

  3. Täyttäminen:

    1. Vatkaa muna, kerma, maito ja haluamasi mausteet esim. ripaus pippuria kulhossa.

    2. Ripottele juusto esipaistetun piiraspohjan päälle ja lisää muna-kerma-maitoseos päälle.

    3. Paista uunin keskiosassa valmiiksi n. 25–30 min., kunnes piiraan pinta on kauniin värinen.