Gluteeniton piirakkataikina ja piirakkapohja
Helppo ateria

Gluteeniton piirakkataikina ja piirakkapohja

Arviot

(34 votes)

(34 votes)

Tällä piirakkapohjan reseptillä voit valmistaa niin makeita kuin suolaisiakin piirakoita. Tuloksena on täydellinen piirakkapohja, jonka voit täyttää makusi mukaan. Tarteletin täytteeksi voit laittaa vaikkapa tuoreita marjoja, sitruunapiirakkaan lemon curd -sitruunatahnaa ja marenkia. Täyte voi olla myös ruokaisaa sienimuhennosta, tai pinaattia ja parmesaania. Tämä gluteenittoman piirakkataikinan perusohje sopii moneen erilaiseen piiraakkaan.

  • Valmistusaika
    45 min
  • Annosmäärä
    Noin 6 kpl annosvuokia
  • Vaikeusaste
    Helppo
Tallenna resepti

Valmista näin

  1. Mittaa kulhoon Semper Karkea jauhoseos, suola, öljy, vesi ja valkuainen.

  2. Vaivaa taikinaksi puuhaarukalla tai käsin ja painele taikina kuuteen pieneen tartelettivuokaan.

  3. Tasoita reunat veitsen taustapuolella. Jäähdytä tarteletit ennen paistamista.

  4. Tee reikiä haarukalla ja esipaista 220 asteessa uunin keskitasolla 8 minuutin ajan kullanruskeiksi.

  5. Täytä piirakkapohjat haluamallasi täytteellä ja paista valmiiksi 200-asteisessa uunissa noin 15–20 minuutin ajan.

Reseptissä on käytetty:
Semper Grov Mix, glutenfri och grov mjölmix

KARKEA JAUHOSEOS