Gluteeniton piirakkataikina pienille piiraille ja piirakkapohjalle
Arviot
(34 votes)
(34 votes)
Tällä piirakkapohjan perusreseptillä voit valmistaa niin makeita kuin suolaisiakin piirakoita. Tuloksena on täydellinen piirakkapohja, jonka voit täyttää makusi mukaan. Pienten piiraiden - tartelettien täytteeksi voit laittaa vaikkapa tuoreita marjoja, sitruunapiirakkaan lemon curd -sitruunatahnaa ja marenkia. Täyte voi olla myös suolainen - ruokaisaa sienimuhennosta, tai pinaattia ja parmesaania.
Valmistusaika
45 minAnnosmäärä
Noin 6 kpl pieniä annosvuokiaVaikeusaste
Helppo
Valmista näin
Mittaa kulhoon Semper Karkea jauhoseos, suola, öljy, vesi ja munankeltuainen.
Vaivaa taikinaksi puuhaarukalla tai käsin ja painele taikina kuuteen pieneen tartelettivuokaan.
Tasoita reunat veitsen taustapuolella. Jäähdytä tarteletit ennen paistamista.
Tee haarukalla reikiä taikinaan ja esipaista 220 asteessa uunin keskitasolla n. 8 minuutin ajan kullanruskeiksi.
Täytä piirakkapohjat haluamallasi täytteellä ja paista valmiiksi 200-asteisessa uunissa noin 15–20 minuutin ajan.