Gluteeniton juustopiirakka
Helppo ateria

Gluteeniton Juustopiirakka

Arviot

(0 votes)

(0 votes)

Juustopiirakka on todella herkullinen ja sopii kaikkiin juhliin: pääsiäiseen, valmistujaisiin, juhannukseen ja rapujuhliin. Se on todellinen "luottopelaaja"! Kun haluat piiraasta vielä juhlavamman, ripottele päälle esim. ruohosipulisilppua tai ripaus mätiä, punasipulia ja hieman kermaviiliä. Nam!

  • Valmistusaika
    1 hour
  • Annosmäärä
    1 piirakka, 6 palaa
  • Vaikeusaste
    Helppo
Tallenna resepti

Valmista näin

  1. Laita uuni lämpenemään 225°C:een.

  2. Sekoita kaurahiutaleet ja jauhoseos kulhossa.

  3. Lisää margariini tai voi kulhoon ja vaivaa taikina käsin. Lisää vesi loppuvaiheessa.

  4. Painele taikina pyöreään vuokaan, jonka halkaisija on n. 24 cm.

  5. Paista piirakkapohjaa noin 10 minuuttia.

  6. Vatkaa maito, kerma, muna, suola ja pippuri seokseksi.

  7. Lisää juustoraaste esipaistetulle piirakkapohjalla ja kaada päälle muna-kermaseos.

  8. Paista uunin keskitasolla vielä 25-30 minuutttia, kunnes piirakka on kullanruskea.

    Vinkki! Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoamista, niin se on helpompi leikata paloiksi.