Nopeat vohvelit gluteenittomasta vohvelijauheseoksesta
Arviot
(0 votes)
(0 votes)
Helppo resepti ihanan rapeille gluteenittomille vohveleille. Tarvitset ainoastaan Semperin gluteenittoman vohveli- ja lettujauheseoksen, maitoa sekä voita! Tarjoile vohvelit klassisesti kermavaahdon ja hillon kanssa tai mikset kokeilisi vaihteluksi tuoreita hedelmiä tai maapähkinävoita.
Valmistusaika
20 minAnnosmäärä
7-8 vohveliaVaikeusaste
Helppo
Valmista näin
Sulata voi tai margariini.
Kaada Semperin vohveli- ja lettujauhe kulhoon. Lisää maito ja vatkaa ainekset tasaiseksi taikinaksi.
Lisää sulatettu voi tai margariini. Sekoita kunnolla. Anna taikinan seistä 10 minuuttia.
Paista vohvelit voidellulla vohveliraudalla.
Haluatko valmistaa vegaanisia vohveleita?
Vaihda maito kasviperäiseen juomaan tai veteen. Voi voidaan korvata kasviperäisellä margariinilla tai esim. neitsyt kookosöljyllä.Vinkki!
Jos käytät kasviperäistä juomaa, lisää taikinaan 1-2tl sokeria tai hunajaa. Tämä antaa vohveleille kauniimman kullanruskean värin.Lisää vinkkejä:
- Vaihtelua mausteilla! Lisää taikinaan jotakin seuraavista: 2 tl vaniljasokeria, 0,5 tl kardemummaa tai 2 tl kaakaojauhetta.
- Ylijäänyt taikina voidaan säilyttää jääkaapissa ja käyttää seuraavana päivänä.
- Puolikas annos vohveleita = 2dl jauhetta sekä puolikas annos maitoa ja voita.