Lettuja suolaisilla ja makeilla täytteillä
Aamu- ja välipala

Nopeat letut gluteenittomasta lettujauheseoksesta

Arviot

(0 votes)

(0 votes)

Helppo resepti gluteenittomille letuille. Tarvitset ainoastaan maitoa, voita ja Semperin gluteenittoman vohveli- ja lettujauheseoksen - tämän yksinkertaisemmaksi ei voi enää mennä! Nauti letut tuoreiden marjojen kanssa tai tee letuista ruokaisampia herkullisten täytteiden avulla.

  • Valmistusaika
    20 min
  • Annosmäärä
    10-12 lettua
  • Vaikeusaste
    Helppo
Tallenna resepti

Valmista näin

  1. Sulata voi tai margariini.

  2. Kaada Semperin vohveli- ja lettujauhe kulhoon. Lisää maito ja vatkaa ainekset tasaiseksi taikinaksi. 

  3. Lisää sulatettu voi tai margariini. Sekoita kunnolla. Anna taikinan seistä 10 minuuttia. 

  4. Paista letut voissa pannulla.

    Haluatko valmistaa vegaanisia lettuja?
    Vaihda maito kasviperäiseen juomaan tai veteen. Korvaa voi kasviperäisellä margariinilla tai esim. neitsyt kookosöljyllä.

    Vinkki!
    Jos käytät nesteenä vettä tai kasviperäistä juomaa esim. kauramaitoa, kokeile lisää taikinaan 1-2 rkl sokeria tai hunajaa. Tämä antaa letuille kauniimman kullanruskean värin. 

     
    Lisää vinkkejä:
    • Vaihtelua mausteilla! Lisää taikinaan jotakin seuraavista: 2 tl vaniljasokeria, 0,5 tl kardemummaa tai 2 tl kaakaojauhetta.
    • Ylijäänyt taikina voidaan säilyttää jääkaapissa ja käyttää seuraavana päivänä.

Reseptissä on käytetty:
tuotekuva vohveli- ja lettujauhe

VOHVELI- JA LETTUJAUHE