Glutenfri chokladtårta med hallon och blåbär

Gluteeniton kakku

Todella hyvänmakuinen täytekakku tekee juhlista vieläkin juhlavammat. Ja aina parempi, jos kyseessä on gluteenittomista jauhoista leivottu gluteeniton kakku, se sopii monille. Erilaisten jauhoseoksiemme avulla voit helposti valmistaa monenlaisia gluteenittomia kakkuja, suosikkejamme ovat muun muassa suklaakakku, Daim-kakku tai prinsessakakku! Riippumatta siitä millaista inspiraatiota haet, meidän resepteillämme onnistuu helppo kakku, upea kakku tai vaikkapa täydellinen syntymäpäiväkakku.

 

Farmor och barn äter jordgubbstårta i trädgården

Onko suunnitelmissa gluteeniton kakku? - Täältä löydät parhaat vinkit

Joku vierastasi saattaa olla keliaakikko tai noudattaa gluteenitonta ruokavaliota, siksi kannattaa kokeilla myös gluteenittomien herkkujen valmistamista. Ne ovat vähintään yhtä maistuvia kuin tavalliset leivonnaisetkin. Tärkeintä on, että kaikki vieraasi voivat maistaa upeaa ja maistuvaa kakkua.

Gluteenittoman kakun leipominen on helpompaa kuin uskotkaan. Valitse sopiva gluteeniton jauhoseos, esimerkiksi hieno jauhoseos Fin Mix ja valmista gluteeniton ja laktoositon kakku. 

Näin valmistat täydellisen kakkupohjan

Jos haluat saada korkean, tasaisen ja hyvännäköisen kakkupohjan, kannattaa käyttää ns. kakkurengasta. Riippumatta siitä millaisen kakkuvuoan valitset, tarvitset myös gluteenitonta korppujauhoa tai voit käyttää siihen tarkoitukseen Semper Pofiber -perunakuitua.

Muista, että on tärkeää vatkata pitkään, jotta kakkupohjasta tulee kuohkea ja korkea. Toinen vinkki: jos haluat kakkupohjan murustavan vähemmän, voit pakastaa sen ja ottaa sen esille noin 30 minuuttia ennen täytekakun kokoamista.

Tavallisen reseptin muuttaminen gluteenittomaksi

Onko sinulla oma resepti, jonka haluaisit valmistaa gluteenittomana? Voit aivan hyvin vaihtaa tavalliset jauhot Semperin jauhoseoksiin – annostus pysyy samana.

Gluteenittomat jauhoseokset

Gluteeniton leivonta voi olla sekä helppoa, että hauskaa. Kokeile gluteenittomia jauhoseoksiamme.

Katso parhaat vinkkimme gluteenittoman kakkupohjan tekemiseen alla olevalta videolta.

Katso alta kuinka leivot onnistuneesti herkullisen suklaakakun tai vaniljakermalla ja mansikoilla täytetyn kesäkakun.