Baka glutenfritt med Sempers glutenfria produkter

7 vinkkiä gluteenittomaan leivontaan

Leipurimme Jonas on koonnut avuksesi vinkkejä, joista on hyötyä gluteenittomassa leivonnassa.

 • VAIVAA TAIKINA KUNNOLLA
  Vaikka taikina saattaakin näyttää nopeasti valmiilta, on gluteenitonta taikinaa (aivan kuten tavallistakin taikinaa) vaivattava hetki, n. 5-10 minuuttia. Helpoiten se onnistuu monitoimikoneella tai taikinakoukuilla varustetulla sähkövatkaimella.

   
 • MEHEVYYTTÄ POFIBERILLÄ
  Pofiber on perunakuitua, joka sopii niin leivontaan kuin ruoanlaittoonkin. Se on miedon makuista, väriltään neutraalia ja siksi monikäyttöistä. Kuidut sitovat itseensä vettä, jolloin ruoka ja leivonnaiset saavat enemmän makua ja mehukkuutta. Pofiber sopii niin makeisiin kuin suolaisiinkin leivonnaisiin. Sitä voi myös käyttää korppujauhojen korvikkeena esim. leivittämiseen tai lihapullataikinaan.

   
 • LAKTOOSITONTA KIITOS!
  Jos haluat leipoa laktoositonta, korvaa reseptin maito laktoosittomalla maidolla tai esim. kaura-, soija- tai mantelimaidolla. Voit myös kokeilla kotitekoista gluteenitonta kauramaitoa. Löydät ohjeen resepteistämme.

   
 • JÄIKÖ LAKTOOSITON LEIPÄ VÄRILTÄÄN VAALEAKSI? 
  Jos haluat lisää väriä leipään, lisää taikinaan esim. 1-2 tl sokeria tai hunajaa. Paista leipää ohjeen mukainen aika, jottei se pääse kuivumaan.

   
 • LIIAN LÖYSÄ TAIKINA KÄSIN LEIVOTTAVAKSI?
  Jos haluat leipoa käsin ja  taikina on liian löysä, anna sen kohota / käydä vielä 15-20 minuuttia ja vaivaa sen jälkeen joukkoon pieni määrä jauhoseosta (n. 1/2 dl). Näin saat taikinasta helpommin käsiteltävän.

   
 • TÄYDELLINEN PAISTOLÄMPÖTILA
  Aseta leivän keskelle lämpömittari paistamisen loppuvaiheessa ja paista kunnes leivonnaisen sisälämpötila on 98–99°C.

   
 • OLE KÄRSIVÄLLINEN!
  Vastaleivottu gluteeniton leipä on useimmiten tavallista leipää pehmeämpää. Sen on annettava jäähtyä ennen leikkaamista, ettei se mene leikatessa kasaan.  Odota siis rauhassa! 

Semper Jauhoseokset

Gluteeniton leivonta on hauskaa ja helppoa. Kokeile monikäyttöisiä jauhoseoksiamme!

Vaikka taikina näyttää nopeasti valmiilta, on gluteenitonta taikinaa (aivan kuten tavallistakin taikinaa) vaivattava hetki, n. 5-10 minuuttia. Helpoiten tämä onnistuu käyttämällä monitoimikonetta tai taikinakoukuilla varatustettua sähkövatkainta!

Lisää vinkkejä ja inspiraatiota gluteenittomaan leivontaan:

Glutenfri bakning med Semper Oat & Quinoa Bread Mix
Glutenfri chokladtårta med hallon och blåbär
Glutenfri pizza med basilika
GLUTEENITON LEIPÄ
GLUTEENITON KAKKU
GLUTEENITON PIZZA