Gluteeniton pääsiäinen

Iloista ja gluteenitonta pääsiäistä!

Pääsiäislounaalle ja pääsiäisen buffet-tarjoiluun ei ole varmaankaan olemassa tarkkoja sääntöjä. Tärkeintä on, että tarjottavat maistuvat herkullisilta ja koko perhe ja vieraat ovat kylläisiä ja tyytyväisiä. Inspiroidu gluteenittomista resepteistä ja katso vinkkejä herkulliseen ja gluteenittomaan pääsiäisruokaan. 

Ei pääsiäistä ilman munia 🐣🥚

Suklaamunat yllätysten kera ja värikkäät pääsiäismunat tuovat iloa pääsiäiseen, Niiden lisäksi pääsiäispöytään toivotaan myös munasta valmistettuja herkkua eri muodoissa - omelettina, uppopaistettuna ja leipäviipaleen päällä.

Tässä on kolme nopeaa vinkkiä munaa sisältäviin ruokiin ja leivonnaisiin. 

Gluteenittomat pääsiäismunat

3 vinkkiä: Munia ruoanlaittoon & leivontaan
  • Muna tekee leivonnaisista meheviä ja tuo proteiinia ruokaan ja leivonnaisiin. 
  • Ota munat lämpenemään ennen leipomista! Huoneenlämpöiset munat antavat paremman maun ja leivonnaisista tulee ilmavampia.
  • Munan koko voi vaikuttaa leivontatulokseen - voit valmistaa upean sokerikakun, mutta riskinä on myös se, että kakku ei kohoa. Kannattaa käyttää munia, jotka ovat kokoa M/L, pakkauksen suurin muna ei aina ole paras valinta. Useimmat reseptit suunnitellaan toimimaan keskikokoisilla munilla, jotka painanvat n. 63 g.

Kaksi helppoa & gluteenitonta reseptiä, joissa on munaa: 
Gluteeniton "Smörrebröd" Uppomunalla
Gluteeniton Maihinnousuleipä
Gluteeniton Smörrebröd
Gluteeniton maihinnousuleipä
Munien maalaaminen on hauskaa pääsiäistekemistä koko perheelle. Hyödynnä munien säilytyskennot - voi säilyttää niissä vaikkapa värinappeja tai sekoittaa värejä - Näin sinulla on hetkessä väripaletti pääsiäiseen.

Gluteeniton pääsiäislounas

Ihana voileipäkakku on aina kaikkien mieleen tilaisuudeta riippumatta. Nämä kaksi voileipäkakkua voisivat sopia pääsiäislounaalle:

Gluteenittomia pikkuherkkuja tai alkupaloja

Kata ihana pääsiäisbuttét ja tarjoa moderneja ja juhlavia, pieniä alkupaloja:

Näkkileipiä alkupaloihin

Vinkki! Valmista hyvä levite ja tarjoa pienten gluteenittomien näkkileipäpalojen kera. Sekä Siemennäkkileivät että Rosmariininäkkileipä sis. suolaa sopivat erinomaisesti pieniin alkupalaleipiin. Helppoa, hyvää ja herkullista!

Gluteeniton näkkileipä punajuurihummuksen kera
Gluteenittomat näkkileipäherkut

Makeita herkkuja pääsiäiseen

Tarjoa jotakin makeaa pääsiäislounaan jälkiruoaksi.  Resepteissä on monia pääsiäiseen sopivia herkkuja  – aina herkullisesta juustokakusta pieniin herkkupaloihin.

Gluteenittomat leipurit

7 gluteenitonta leivontavinkkiä 👨‍🍳

Tutustu leipurimestari Jonaksen mahtaviin leivontavinkkeihin ja kehitä gluteenittoman leivonnan taitojasii!

7 vinkkiä gluteenittomaan leivontaan!