Baka glutenfritt bröd med Semper Mixer

Jauhoseokset

Lue lisää gluteenittomista jauhoseoksistamme.

Kysymys: Miksi Semper gluteenittomissa jauhoseoksissa on niin monta eri ainesta?
Vastaus: Semper jauhoseokset suunniteltu siten, että leivonta onnistuu ilman gluteenia eli sitkon muodostavaa proteiinia.

  1. Kun leivotaan ilman gluteenia, leivonnaisiin saadaan hyvä rakenne mm. nostatusaineiden ja sakeuttamisaineiden avulla, nämä ainekset on ilmoitettu jauhoseoksien ainesosaluettelossa E-koodein.
  2. (Vastaavia aineksia käytetään myös esim. kotileivonnassa. Nostatusaineita kuten leivinjauhetta ja ruokasoodaa tai sakeuttamisaineena toimivaa kuitua esim. guarkumia ei yleensä mielletä lisäaineksi, kun leivotaan kotona.)
  3. Jauhoseoksiin lisätään sokeria pieni määrä sen vuoksi, että hiiva ja nostatusaineet toimivat parhaalla tavalla.
  4. Semper jauhoseoksia täydennetään B-ryhmän vitamiineilla ja kivennäisaineilla, jotta niiden ravintosisältö vastaa tavanomaisten jauhoseosten ravintosisältöä.
  5. Semper Karkea jauhoseos on runsaskuituista.


Kysymys: Kuinka paljon sokeria on leivonnaisissa, jotka on leivottu Semper Karkeasta tai Hienosta jauhoseoksesta?
Vastaus:
 Kummassakin jauhoseoksessa on n. 4 g sokereita/100 g. Kun leipoo hiivataikinan, käyttää hiiva lähestulkoon kaiken jauhoseokseen lisätyn sokerin (sakkaroosin) ravinnokseen.

Kysymys: Miten vaihdan reseptin sisältämän tavallisen vehnäjauhon gluteenittomaan jauhoseokseen?
Vastaus: Korvaa vehnäjauho yhtä suurella grammamäärällä gluteenitonta jauhoseosta. Semper jauhoseospaketissa on 500 grammaa jauhoja. Desilitra jauhoseosta painaa 55–60 grammaa. Jauhoseostemme tuotetiedoissa verkkosivuillamme on tieto siitä, kuinka paljon 1 dl ko. jauhoseosta painaa.

Kysymys: Mitä tarkoittaa "Puhdas Kaura"?
Vastaus:
Puhdas Kaura on gluteeniton kauraa, jonka joukossa ei ole jäämiä vehnää, ohraa tai ruista. Semperin kauraa sisältävissä tuotteissa käytetään ainoastaan valvotusti tuotettua gluteenitonta kauraa. Semper Kauraan muiden viljojen sekoittuminen on estetty valvomalla koko tuotantoketjua aina viljan kasvattamisesta tuotteen valmistukseen asti.

Semper Kaura viljellään sopimustiloilla, joissa ei viimeisten kahden vuoden aikana ole viljelty muita viljoja (vehnää, ruista tai ohraa). Peltojen, sadonkorjuun, valmiin kauran ja kauratuotteiden valmistuksen laatukontrolli on tiukka. Gluteenittomat kauratuotteet valmistetaan tiloissa, joissa käsitellään ainoastaan gluteenitonta kauraa.

Kysymys: Mitä on Pofiber?
Vastaus: 
Pofiber on gluteenitonta, kuivattua perunakuitua. Se sopii kuitulisäksi, parantamaan leipien rakenetta sekä esim. kuorruttamiseen, panerointiin ja jauhelihataikinoihin korppujauhojen asemasta.

Psst... Haluatko leipoa gluteenitonta leipää tai pullaa?
Katso täältä parhaat leivontavinkit gluteenittomaan leivontaan.