Sourdough bread

Semperin Low FODMAP -tuotteet

Monet Semperin gluteenittomista tuotteista ovat FODMAP-ystävällisiä. Tuotteista on analysoitu ns. FODMAP-hiilihydraattien määrä. FODMAP-ystävällisissä tuotteissamme on vain vähän FODMAP-hiilihydraatteja, siksi ne sopivat vatsaystävälliseen Low FODMAP-ruokavalioon.

Mitä tarkoittaa FODMAP?

FODMAPit ovat tietyissä ruoka-aineissa esiintyviä hiilihydraatteja, jotka eivät aina pilkkoudu ja imeydy kunnolla. Ne voivat kulkeutua pilkkoutumattomina ruoansulatuksessa paksusuoleen, jossa bakteerit tuottavat niistä energiaa fermentoimalla eli käymismenetelmällä. Pilkkoutumatta jääneet FODMAPit voivat aiheuttaa oireita herkkävatsaisille. Nimi FODMAP tulee sanoista Fermentoituva, Oligosakkaridi, Disakkaridi, Monosakkaridi ja Polyoli.

Semperin FODMAP Friendly -tuotteet

Semper gluteenittomien tuotteiden FODMAP-hiilihydraattipitoisuudet on analysoitu ja ainoastaan tuotteille, joissa on alhainen FODMAP-hiilihydraattien määrä on myönnetty serftifikaatti.

FODMAP Friendly on australialainen yritys. Sen perustajajäsenet olivat mukana kehittämässä FODMAP-ruokavalion perusteita Monash-yliopistolla Australiassa. FODMAP Friendly on analysoinut Semper gluteenittomista tuotteista fruktoosin, oligosakkaridit, sokerialkoholit ja laktoosin. Analyysien avulla on  määritetty mitkä tuotteistamme täyttävät Low FODMAP -tuotteelle asetetut vaatimukset. Näille tuotteille on myönnetty FODMAP Friendly vihreän logon käyttöoikeus. Sertifiointi on voimassa normaalille annoskoolle.

On hyvä ottaa huomioon, että FODMAPien lisäksi myös monilla muilla ruokavalioon liittyvillä asioilla, kuten esimerkiksi ateriarytmillä, annoskoolla tai ruuan kuitu-, sokeri- ja rasvapitoisuudella, voi olla vaikutus vatsan toimintaan.

FODMAP-symbolen visar att produkten är FODMAP-certifierad

FODMAP Friendly -logo

Tältä näyttää vihreä FODMAP Friendly -logo, jonka voit löytää pakkauksistamme.

Mitkä Semperin tuotteista ovat FODMAP-sertifioituja?

FODMAP friendly -tuotteet on sertifioitu tietylle annoskoolle. Osa tuotteistamme sisältää pieniä määriä FODMAP-hiilihydraatteja, mikä tarkoittaa että ne sopivat rajoitetusti Low FODMAP-ruokavalioon tiettyä annoskokoa ja -määrää noudattaen.  Katso annoskoot taulukosta.

Vihreä FODMAP friendly -merkki tulee pakkauksiimme asteittain. Alla näet listattuna kaikki Semperin Low FODMAP tuotteet. 

 

Pehmeät leivät

Semperin Low FODMAP Pehmeät leivät:

Näkkileivät

Semperin Low FODMAP näkkileivät:

Keksit & makeaa

Semperin Low FODMAP keksit ja makeat:

Pastat

Semperin Low FODMAP pastat:

Murot & hiutaleet

Semperin Low FODMAP murot ja hiutaleet:

Jauhoseokset

Semperin Low FODMAP jauhoseokset: