Quinoa glutenfritt knäckebröd

Gluteeni & Infoa

Mielestämme jokaisella on oikeus hyvään ruokaan, luonnollisesti ilman outoja lisäaineita. Lasten ja aikuisten joilla on erityisiä ravitsemuksellisia tarpeita tulisi voida nauttia hyvästä ruuasta sekä samanaikaisesti tuntea olonsa turvalliseksi. Siksi tarjoamme laajan valikoiman gluteenittomia tuotteita, jotta sinulla olisi vapaus valita niistä juuri sinulle sopivat. 

6 faktaa gluteenista

  1. Gluteeni on proteiini, jota on vehnästä, ohrasta ja rukiista.

  2. Keliakiaa hoidetaan gluteenittomalla ruokavaliolla. Keliaakikolla gluteeni vahingoittaa ohutsuolen limakalvoa ja se haittaa ruoan ravintoaineiden normaalia imeytymistä. Gluteenittomalla ruokavaliolla myös keliaakikon ohutsuoli voi hyvin. Ihokeliakiassa oireet voivat näykyä myös ihottumana. Hoitamaton keliakia voi johtaa mm. ravintoaineiden puutostauteihin.

  3. Gluteenia on esim. tavallisista pastoissa, leivässä, leivonnaisissa, bulgurista, couscousista, monissa valmisruoissa ja makeisissa.
    Jos tuotteessa on gluteenia sisältäviä aineksia, kuten vehnää, ruista tai ohraa tai niitä sisältäviä aineksia, se on kerrottu pakkauksen ainesosaluettelossa. 
     
  4. Gluteenittomaan ruokavalioon valitaan mm. gluteenitonta pastaa, riisiä, vihanneksia, hedelmiä, munaa, lihaa, kalaa ja maitotuotteita. Useimmat tavalliset ruoka-aineet ovat gluteenittomia.
  5. Gluteenittomat kaurahiutaleet on valmistettu kaurasta, jonka tuotantoa on valvottu tarkasti, aina viljan kasvattamisesta tuotteen valmistukseen ja pakkaamiseen asti. Tuotannossa varmistetaan, ettei kauran joukossa ole gluteenipitoista viljaa tai jäämiä siitä. 

  6. Gluteenittoman ruokavalion kuitupitoisuuteen kannattaa kiinnittää huomiota. Kuidunsaantia on helppo lisätä esim. kauran avulla. Se on myös herkullista ja tuo vaihtelua ruokavalioon. Nauti kaurasta eri muodoissa, esimerkiksi kaurapuurona tai smoothiessa.

Gluteeniton leipä banneri

Onko sinulla kysyttävää gluteenista?

Mikäli et löydä täältä vastausta kysymykseesi, voit olla yhteydessä kuluttajapalveluun. 

Sähköpostiosoite:  info.fi@schaer.com