Header Baby - baby sleeping

Maitorasvan ja MFGM-lisän hyödyt

Semper noudattaa korvikkeiden markkinointiin liittyvää WHO-koodia. Jos imetys sujuu hyvin, äidinmaito on parasta ravintoa vauvalle, ja siksi imetetyt lapset ovat luonnollinen esikuva äidinmaidonkorvikkeiden kehitystyössä.

MFGM Mjölkfett - Semper Barnmat

Maitorasvan merkitys

Rintamaidossa on tietenkin maitorasvaa, ja uusi BabySemp sisältää nyt entistäkin runsaammin maitorasvaa. Maitorasvassa on fosfolipidejä ja gangliosideja, joita ei ole kasvirasvoissa, ja ne ovat tärkeitä hermojärjestelmän ja aivojen toiminnan ja kehityksen kannalta. Maitorasvassa on lisäksi beeta-palmitaattia, joka voi vähentää ummetuksen riskiä.

Maitorasvapallosen solukalvo MFGM on maitorasvapallosen kuori. Lyhenne tulee englannin sanoista Milk Fat Globule Membrane. Tässä kalvossa on runsaasti bioaktiivisia proteiineja ja rasvoja. MFGM sisältää useita luonnollisia aineita, joita on rintamaidossa, esimerkiksi fosfolipidejä, gangliosideja, glykoproteiineja ja kolesterolia. Rintamaidossa on runsaasti kolesterolia, joka on solukalvoissa ja jota tarvitaan muun muassa aivojen ja hermojärjestelmän kehityksessä. Lisäksi MFGM sisältää glykoproteiineja, jotka voivat auttaa suojaamaan lapsia tavallisilta infektioilta, etenkin korvatulehduksilta.

MFGM on puuttunut aiemmin kaikista äidinmaidonkorvikkeista, koska niiden rasvanlähteenä käytetään kasvirasvaa maitorasvan sijasta. BabySemp on nyt ainoa Pohjoismaissa myytävä äidinmaidonkorvike, johon on lisätty MFGM-valmistetta, ja siinä on runsaasti maitorasvaa.