Barn som vilar med huvudet på ett lakan

Tietoa äidinmaidonkorvikkeista

Äidinmaito on parasta ravintoa lapselle. Maailman terveysjärjestö WHO suosittelee täysimetystä ensimmäisten 6 kuukauden ajan ja tätä suositusta Semper tukee täysin. Äidinmaidonkorvike on vaihtoehto heille, jotka sitä tarvitsevat. Neuvolasta vanhemmat saavat tukea ja neuvoja imetykseen liittyvissä asioissa. Suosittelemme että asiasta keskustellaan neuvolassa, ennen kuin äidinmaidonkorviketta tarjotaan lapselle. Neuvola tarjoaa tietoa tuotteistamme ja apua ja neuvoa lapsen ruokaan liittyen.

Tavoitteemme on, että BabySemp-korvike tarjoaa kaikille lapsille samat edellytykset ja hyvän alun elämään. Korvikkeemme on todettu parantavan vastustuskykyä, mikä pienentää infektioriskiä, sekä edistävän kognitiivista kehitystä ja kasvua samalla tavalla kuin äidinmaito. Nämä kliiniset vaikutukset on todistettu ruotsalaisessa TUMME-tutkimuksessa, joka tehtiin Uumajan yliopistossa. Korvaamalla suuren osan kasvirasvoista maitorasvalla ja täydentämällä BabySemp 1:tä MFGM:llä, voimme tarjota lapselle paremman suojan infektioita vastaan sekä vahvan ja terveen alun elämään.

 

MFGM on lyhenne sanoista Milk Fat Globule Membrane

Maitorasvapallosen solukalvo MFGM on maitorasvapallosen kuori. Lyhenne tulee englannin sanoista Milk Fat Globule Membrane. Tässä kalvossa on runsaasti bioaktiivisia proteiineja ja rasvoja. MFGM sisältää useita luonnollisia aineita, joita on rintamaidossa, esimerkiksi fosfolipidejä, gangliosideja, glykoproteiineja ja kolesterolia. Rintamaidossa on runsaasti kolesterolia, joka on solukalvoissa ja jota tarvitaan muun muassa aivojen ja hermojärjestelmän kehityksessä. Lisäksi MFGM sisältää glykoproteiineja, jotka voivat auttaa suojaamaan lapsia tavallisilta infektioilta, etenkin korvatulehduksilta.

MFGM on puuttunut aiemmin kaikista äidinmaidonkorvikkeista, koska niiden rasvanlähteenä käytetään kasvirasvaa maitorasvan sijasta. BabySemp on nyt ainoa Pohjoismaissa myytävä äidinmaidonkorvike, johon on lisätty MFGM-valmistetta, ja siinä on runsaasti maitorasvaa.